Dreijauksen peruskurssi, viikonloppu (15,5 t)

Dreijauksen intensiivikurssi, joka sopii aivan aloittajille sekä jo hieman dreijausta jo kokeilleille. Kurssilla opitaan dreijauksen perusteet, esineiden viimeistely sorvaamalla, sekä korvan tekeminen kuppiin. Jokaisella kurssilaisella on kurssin aikana käytössään oma dreija. Lauantaina opetustuntien jälkeen pajalle saa jäädä harjoittelemaan halutessaan omaehtoisesti. Viimeinen kurssikerta varattu töiden lasittamiselle. Kurssihinta sisältää lasitteet polttoineen, savesta laskutetaan käytön mukaan.

Kurssihinta: 140 €
 • pe 16.6 klo 17-20:30
 • la 17.6. klo 10-14
 • su 18.6 klo 11-15:30
 • to 22.6. klo 17-20:30

Rasioita ja purkkeja (9 t)

Rasioita ja purkkeja käyttöön ja koristeeksi. Rasia voi olla veistoksellinen, hullutteleva tai tyylikkään yksinkertainen. Kurssilla valmistamme erilaisia kannellisia astioita käsinrakentaen ja apumuotteja hyväksi käyttäen, myös dreijaaminen on mahdollista. Kurssilla perehdymme erilaisiin kansiin ja rasiamalleihin. Töihin on mahdollista liittää myös muita materiaaleja, kuten korkkia, narua tai puuta nupeiksi ja kansiksi. Kurssille ovat tervetulleita myös yli 9-vuotiaat lapset vanhempiensa seurassa. Kurssimaksu sisältää savet, lasitteet ja poltot.

Kurssihinta 65 €, lapsi 45 €
 • ma 24.7. klo 11-16
 • ma 31.7. klo 11-15

Lasittamisen niksit ja koristelutekniikat (11 t)

Lasittaminen on keramiikassa usein haastavaa. Tämä kurssi sopii kaikille jotka kaipaavat selkeitä neuvoja lasitteiden valitsemiseen ja käyttöön sekä uusia ideoita esineiden koristeluun. Mukana on sopivassa suhteessa sekä teoriaa että käytäntöä. Kurssilla toteutamme pienen esinesarjan johon kokeilemme erilaisia lasiteyhdistelmiä ja lasitustekniikoita. Kurssilla käytettävissä lasitteissa on paljolti samoja valmislasitteita, joita käytetään yleisesti myös työväenopistojen kursseilla, joten opittua on helppo soveltaa myöhemmin omassa harrasteryhmässä. Tuo ensimmäiselle kerralle mukaasi n.5 kpl pienehköjä raakapoltettuja töitä savesta jota mieluiten käytät. Voit myös ostaa minulta raakapoltettuja lautasia ja mukeja. Kaikki materiaalit polttoineen kuuluvat kurssin hintaan.

Kurssihinta 95 €
 • la 5.8. klo 10-16
 • la 12.8. klo 10-15

Raku ja obvara (14 t)

Kiiltoja, koristeellisia krakleita, sekä rouheita pintoja kahdenlaisella liekkipolttotekniikalla. Raku-tekniikka on vanha japanilainen polttotekniikka, joka mahdollistaa herkullisten kiiltojen sekä hienostuneitten krakleekuvioiden muodostumien lasitteeseen. Obvara taas saa aikaan meheviä rustiikkisia sävyjä, jotka korostavat pintaa. Kurssilla toteutetaan töitä molempia polttotekniikoita ajatellen. Obvara sopii erityisesti veistosmaisiin töihin joissa pinta on rouheaa, rakutekniikan hienostuneet pintakuvioinnit korostuvat myös sileässä pinnassa. Ensimmäisellä kurssikerralla muovailemme esineet, jotka poltamme seuraavana viikonloppuna ulkona kaasu-uunissa. Kaikki kurssilla käytettävät materiaalit sisältyvät kurssihintaan.

Kurssihinta 110 €
 • su 6.8. klo 10-16
 • la 19.8. klo 10-18

Syventävä lasitekurssi (19 t)

Haaveiletko juuri täydellisestä korkeanpolton lasitteesta? Haluatko ehkä tietää lasitteiden raaka-aineista ja eri värimetallioksidien käyttäytymisestä lisää, tai kiinnostaako miten syntyvät mattalasitteet ja millä jipoilla saa lasitteisiin aikaan kirkkaimmat värit? Kurssilla perehdytään lasitteiden rakentamisen ja testauksen perusperiaatteisiin sekä tehdään oma kattava koesarja itseään kiinnostavasta lasitteesta. Yhdessä tehden jokainen kurssilainen saa myös muidenkin kurssilaisten testauksen tulokset itselleen, joten kurssista saatava hyöty on moninkertainen. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat syventävää tietoa lasitteiden käyttäytymisestä selkokielellä ja rennossa ilmapiirissä. Tuo kurssille mukanasi n. 200 raakapoltettua koepalaa käyttämästäsi savesta. Paloja voi ostaa myös pajalta. Kurssin vetäjänä keraamikko Päivi Vikberg. Raaka-aineista peritään noin 15 € maksu käytön mukaan. Koepalat voi polttaa pajalla pientä korvausta vastaan.

Kurssihinta 160 €
 • pe 25.8. klo 18-21
 • la 26.8. klo 10-16
 • su 27.8. klo 10-16
 • su 10.9. klo 12-16