Sienisavipillit

sienisavipillit_savu_800

Syksy on sienten aikaa, niitä vaan putkahtelee keraamikon hyppysistä. Nämä soivat punasavisienet ovat tehty perinteisellä kukkopillitekniikalla, peukalon ympäri kietaisemalla. Tekniikka on vanha ja sitä käytettiin ilmeisesti ennen kipsimuottien yleistymistä. Samalla tekniikalla voi muovailla minkä muotoisia savipillejä vain, ja sointi on virittäjän näpeistä kiinni.

sienisavipillit_savu_800

Raakapoltetut sienipillit savustumassa purujen seassa. Kun sopiva sävy on saavutettu ylimääräiset purut karistellaan pois ja esineitten annetaan jäähtyä. Savustamalla pintaan saa sopivasti eloa ja luonnollisia tummentumia. Sienten jalkaan sivelin ennen polttoa vaaleaa terrasigillattaa. Terrasigillatta on hienojakoinen saviliete joka antaa kauniin silkinhimmeän pinnan, ja pehmentää savustuksen jälkiä. Lakissa matalapolttoinen lasite.

sienisavipillit2

Tässä valmis ruukullinen tatteja sekä muutama hieman pulleajalkainen kangassieni. Näillä pilleillä sienestäjä voi houkutella metsään piiloutuneet herkut esille. Esineiden kannattaa antaa viilentyä rauhassa savustuksen jälkeen, sillä paksut savisienet varastoivat hyvin lämpöä. Malttamaton savenvalaja polttaa hyvin helposti näppinsä, kokeiltu on useamman kerran.